שטרודל תפוחים וערמונים \\ ניסי גולדרייך

אתר קול חי No Comments on שטרודל תפוחים וערמונים \\ ניסי גולדרייך

שאריות אחרונות של חורף באוויר, אני רוצה להיפרד ממנו כשעוד כמה רגעים האביב מגיע אלינו… ואין כמו שטרודל תפוחים חורפי מרופד באבקת סוכר כדי להתענג מעוד ביס חורפי מחמם לצד כוס תה חם ומפנק. קבלו אותו, המתכון שלי לשטרודל תפוחים וערמונים לשבת חורפית אחרונה לעונה

שטרודל תפוחים
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לשתי רולדות:

2 חבילות בצק עלים מצונן של "שמרית"
4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שקיות ערמונים בוואקום קצוצים גס
3 כפות מחית אגסים (אפשר לוותר)
כוס שקדים פרוסים
קצת קינמון
רבע כפית בהרט (אפשר לוותר)
מעט שמן למריחה
אבקת סוכר להגשה

הכנה:
1 בסיר מבשלים את התפוחים והאגסים עם מחית האגסים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהפירות זהובים, תוך כדי ערבוב מדיי פעם ומורידים מהאש
2 מוסיפים את הערמונים ומתבלים מעט בקינמון ובהרט ומערבבים
3 מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
4 על נייר אפיה פותחים עלה של בצק ובמרכז לרוחב שמים באופן שווה, חצי מכמות מלית הפירות ומפזרים שקדים
5 סוגרים את הכצוות אחד על השני ובעזרת סכין חורצים פסים לרוחב לכל אורך השטורדל ומעבירים לתבנית תנור
6 מברישים במעט שמן את השטרודל ומכניסים לתנור במסילה האמצעית ל30 דקות כשהמאפה משחים מעט
7 מוציאים ומקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר להגשה
מגישים חם

בתיאבון!



0 תגובות